Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Zaczynam !!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum DietaFit Strona Główna -> Chcę schudnąć
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
t-bea27

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 7:50 am    Temat postu: Zaczynam !! Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze idę po dobry garnek do gotowania na parze Smile Smile od 5 lat gotuje obiady mojej rodzince ale jeszcze nigdy nie przyszło mi do głowy żeby w taki sposób przygotowywać warzywa (zawsze robiłam z zasmażką masełko z bułką tarta )zobaczymy co na to moja rodzinka Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sybilla

PostWysłany: Wto Mar 27, 2007 8:13 am    Temat postu: Do t-bea27 Odpowiedz z cytatem

Cześć ! Prubój z tymi warzywkami na parze , bo ja to robie przez 5 lat i trzymam super linię. Ale wszystko gotuję , nie tylko warzywa , bo mięsko i rybki też .Powodzenia! :
sybilla

PostWysłany: Wto Mar 27, 2007 8:42 am    Temat postu: Błąd!!!!! Odpowiedz z cytatem

Sory , ale zrobiłam byka w wyrazie . Chyba wiadomo jakiego . Pa!
dorotka 82

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 8:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

świetny pomysł Smile ja tez zaczynam gotowanie na parze od jakiegoś czasu i oprócz tego, że jest zdrowo to wszystkie potrawy mają lepszy smak, wit zostają w środku no i nie trzeba aż tyle przyprawiać bo np. warzywa przygotowywane w ten sposób mają zupełnie inny i lepszy smak.

Warto przeczytać : http://samozdrowie.interia.pl/dietetyka/abc_odzywiania/news?inf=100029091
Powrót do góry
heKTOŚ

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 7:48 am    Temat postu: a'propos gotowania na parze.... Odpowiedz z cytatem

powiedzcie mi proszę, czy tak przyrządzone dania nie są jałowe i mdłe? jeszcze nigdy nie gotowałam na parze, a mój mąż lubi ostre potrawy, dobrze przyprawione. Ja też nie lubię mdło... Very Happy czy możecie mi powiedzieć, jak gotować na parze ze smakiem Question Pozdrawiam!
Powrót do góry
belczykowna6

PostWysłany: Pon Sty 28, 2008 4:28 pm    Temat postu: poniedziałek... Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj jest poniedziałek więc postanowiłam że dziś zacznę bo tak w środku tygodnia to nie to samo:PP hm.. no więc ograniczam się z jedzeniem a w szczególności ze SłODKOśCIAMI!! no i oczywiście pije herbatki:) dość smakowe.. Laughing Laughing zawsze jak zaczynałam diet wytrzymałam góra 2-3 dni a czasem w ten sam dzień rezynowałam Rolling Eyes ale teraz hmm... wytrzymam myślę Embarassed Embarassed minął 1 dzień i jest super... no muszę powiedzieć że rodzinka mi nie pomaga bo kusi mnie cały czas smakołykami ale powiedziałam NIE, chcę schudnąć tak min. 5kg:( jak myślicie uda się ? zapisałam się tu aby się wspierać .. RazzP bo chyba nie jedna pani jest w takiej sytuacji jak ja... Confused Confused Very Happy Very Happy Very Happy pozdrawiam
Powrót do góry
Seba
Site Admin

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 7:11 am    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

Podstawa to systematyczność działań i rozsądna dieta aby nie popaść w efekt jo-jo. Przy prawidłowej diecie musi PAni nie zapomnieć o aktywności fizycznej (ćwiczenia, bieg, rower itp.). Przy bardzo dobrym połączeniu tych wszystkich czynników, wspierając się naszymi herbatkami z serii DIETAFIT myśle, że wynik może być tylko satysfakcjonujący Very Happy

pozdrawiam i życzę wytrwałości!!!
Powrót do góry
Tygrys

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 5:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

No i niestety na mnie również padło widmo odchudzania... Może nie padło bo zawsze byłem okrągły. W tym roku czeka mnie walka z jojo ;/ W zeszłym roku udało mi się pierwszy raz zrzucić wagę. Przy 185 cm wzrostu ważyłem 122 kg zaczynając, skończyłem na 103... tak, skończyłem bo święta bożego narodzenia były przełomem. (Moja dieta trwała od lipca do grudnia) No i później długie zimowe wieczory spowodowały wiecie co... jojo no i wróciłem do swojej wagi. Moja poprzednia dieta to było nie dość, że dramatyczne ograniczenie jedzenia na początku z którym później sobie bardzo dobrze radziłem, w sumie było mi lepiej. No i ćwiczenia, latem biegałem dużo po górach no i jakoś to szło. Nie wiem tylko w którym momencie popełniłem błąd że wróciłem do tej wagi. W tym roku znowu próbuje, ale już czuje, że będzie ciężej Sad
Próbuje jeszcze dodatkowo z herbatkami ale nie wiem jak to pójdzie...

Pozdrawiam!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum DietaFit Strona Główna -> Chcę schudnąć Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: